Goede velgen voor je auto zijn belangrijker dan je denkt!

Banden & wielen Blog

Wanneer er gesproken wordt over autowielen, denken de meeste mensen in eerste instantie vooral aan de banden van de auto zelf. Maar ook de bandenvelgen horen er helemaal bij. Steker nog: autovelgen zijn om meerdere redenen een belangrijk onderdeel van de auto. Hoe zit dit precies? at is eigenlijk de meerwaarde van het plaatsen van strakke velgen op je autobanden?

De meerwaarde van bandenvelgen

Een van de belangrijkste redenen voor autobestuurders, en zeker voor autoliefhebbers en fanatici, is de gave uitstraling die je kunt creëren door een bepaald soort velgen op de banden aan te brengen. Heb je een sportieve auto of een bolide waar je graag mee wilt opvallen, dan zijn de bandenvelgen een van de belangrijkste accessoires om een statement mee te maken. Als autorijder kun je jouw wagen extra uitstraling en een sportief imago geven door te kiezen voor een stoere en stijlvol ontworpen velg. Maar het decoratieve aspect dat bandenvelgen hebben is niet eens het belangrijkste. Een velg op de band is ook belangrijk in verband met de veiligheid. Wielvelgen regelen namelijk een goede aansluiting van de wielen op de auto en zijn daarom belangrijk om veilig te kunnen rijden. Veel automobilisten realiseren zich niet dat bandenvelgen hierom belangrijk zijn voor een goede wegligging en aansturing van de wielen. Een velg beïnvloed namelijk de wielophanging en voorkomt dat de banden onnodig gaan tillen. Een goede velg van een betrouwbaar merk kopen, is dan ook minstens zo belangrijk als de looks die de bandenvelgen hebben. Ten slotte zijn velgen belangrijk als je jouw auto wilt verkopen. Door te kiezen voor een wat modernere of stoerdere velg, kun je jouw auto een stuk beter voor de dag laten komen en sneller verkopen. Het oog wil immers ook wat!

Er is keuze in overvloed qua velgen

Als je als automobilist op zoek bent naar geschikte autovelgen, dan kom je tot de ontdekking dat er op dit gebied veel te kiezen valt. Heb je een bepaald soort of type bandenvelgen op het oog, let dan niet alleen op de uitstraling en stijl van de bandenvelg, maar ook op de kwaliteit. Als er iets is dat je niet wilt, is het natuurlijk een velgsoort kopen die niet goed bevestigd kan worden en bij het minste of geringste losraakt. Het is dan ook slim om goed vooronderzoek te doen voordat je tot aanschaf van wielenvelgen overgaat. Het beste kun je hiervoor een professionele en ervaren garage zoeken, die de bandenvelgen ook voor jou bevestigen kan. En daarna kan het grote genieten beginnen, want je rijdt in een auto rond die er stoer, sportief en eigentijds uitziet!

Delen  

28 april 2020

Welke banden heb ik nodig?

Zijn de banden van je wagen aan vervanging toe maar weet je niet welke banden je nodig hebt? Dit is een veel terugkerende vraag van veel mensen. Er zijn verschillende sites die het thema Tires & Wheels aanbieden, vaak is dit te ingewikkeld uitgelegd. Hier kom je te weten welke banden je nodig hebt in verstaanbare stappen. Je hebt verschillende soorten banden zoals winterbanden, zomerbanden of 4-seizoenenbanden. Er zijn verschillende bandenmaten afhankelijk van de grootte van je velg. Je ontdekt hier de verschillen tussen elk bandenmerk en de verschillende prijscategorieën. De banden van je wagen zijn het enige contactvlak met de weg dus het is van groot belang dat je hieromtrent de juiste keuze maakt. Na het lezen van deze blog kan je op zoek gaan naar de gepaste banden voor jouw wagen!